Jamaliahpeli's Blog
Just another WordPress.com weblog

Kenali Daku…

Asssalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua…Alhamdulillah kita masih lagi diberi kesempatan untuk bernafas dengan percuma di muka bumi Allah ini.Selawat dan salam buat kekasih Allah, junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W serta para sahabat baginda. Syukran buat semua kerana sudi melapangkan masa mengunjung blog ini. Diharapkan blog ini akan dapat memberi informasi yang bermanfaat, dan kita dapat kongsi bersama ilmu pengetahuan,peringatan dan nasihat. Akhirul kalam…inspirasikan hatimu, mencari redha ILLAHI…bahagia duniawi wa ukhrowi.

Nama diberi Jamaliah Peli. Merupakan anak sulung daripada 5 beradik. Dilahirkan pada 28 Januari 1988 di Hospital Lahad Datu di negeri di bawah bayu. Puteri kepada ayahandaku, Peli bin Sala dan bondaku Jamilah binti  Jilin. Sekarang sedang menuntut di Universiti Malaysia Sarawak dalam jurusan kejururawatan.

Bukan Milikmu…

Pernahkah kau menghayati kurniaan ciptaan Allah yang Maha Agung…. Jika kau meyedari keindahannya, adakah kau panjatkan kesyukuran dan kepujianmu pada Nya… Kita seringkali terpesona dengan kehebatan dan kecantikan manusia tanpa kita menyedari semua itu adalah milik Allah semata…Kekayaan, kebijaksaan, kepintaran dan kecantikan itu bukanlah milikmu…Tetapi milik NYA…kita semua hanyalah peminjam sementara. Oleh itu, janganlah kita riak terhadap kelebihan yang kita miliki kerana itu bukannya kepunyaan kita…Dan janganlah lupa memuji Allah atas kurniaanNYA..Wallahualam.

Advertisements

3 Respons to “Kenali Daku…”

 1. assalamualaikum……..
  bgus prkongsian…
  jadi lah wanita yang betul2 muslimah..
  jaga agama…
  jangnbuang masa…
  jadi yang fakih.bukan hanya sekadar feqah

 2. alhamdulillah ketemu juga blog nti.semoga usaha nti dberkati olehNYa dan terplihara.ana sokong nti.:) jaga iman&akhlak k.salam perjuangan yg blm slesai..


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: